FÖRLAGET

KRAXA FÖRLAG satsar på litteratur som lockar fantasin, ger rysningar längs ryggraden och söker svaren på frågan tänk om?
En hemvist för de manus som annars har svårt att hitta hem. För att svensk fantastik behövs.
Kraxa fungerar som ett traditionellt förlag
Kraxa förlag driver också STORYSYNDROMET – podden som inte kan låta bli att söka berättelser i allt. En inspirationspodd om berättelser och om att skriva. Storysyndromet finns där poddar finns eller lyssna HÄR.

Kristina Hård har skrivit flera romaner och noveller, främst inom science fiction, fantasy och skräck. Hon debuterade med sf-romanen Alba och 2016 erhöll hon Göteborgs stads litteraturpris för bästa science fiction för romanen Kleptomania, första delen i trilogin om Kaiserarvet. Hon föreläser om fantastik och handleder skrivarstudenter på författarskolan vid Lunds universitet.  

”Kraxa förlag vill vi vara med och lyfta det svenska fantastikundret och nå ut till fler läsare. Vi tror på berättelserna och på läsarna.”

Foto: Ola Kjelbye

Henrik Pettersson är författaren som älskar när verkligheten skruvas och vrids som i de bästa berättelserna. Han debuterade med romanen Jehåvasjäveln och vintern 2021 släpptes bilderboken Var är Bennys ugglor? Henrik handleder och föreläser på författarskolan vid Lunds universitet, och arbetar även utöver det som skrivcoach med särskild inriktning mot fantasy och science fiction.

Det är enkelt: Kristina och jag älskar fängslande berättelser. Därför ger vi ut dem.

© 2022

Theme by Anders Norén